Edvard

Posted on mai 9, 2017

F1000014

 

Jeg hadde en biografi om Munch da jeg var liten, og den boka leste jeg i stykker. I Munchs tilfelle er det ikke spes vanskelig å lage en fengende biografi ettersom døden er med fra starten når mora sitter i en kurvstol og forteller søskenflokken at hun snart skal dø. Munch har blitt så sjukt stor blant yngre i det siste, jeg vet ikke hvorfor, jeg har en teori men tror ikke at den stemmer. Av og til får jeg veldig 90-tallsfølelse av verkene hans, altså 1990, ikke 1890 som egentlig hadde være mer naturlig. Han og Hilma af Klint, hundre år gamle greier men jeg føler nittitallet likevel. Og alle som er relativt unge hyper på den tida. For min egen merker jeg at jeg dras mot ting som minner meg om mamma da jeg var liten, og begge minner meg om det.

Vel. Derfor dro jeg rett til atelieret hans da jeg hadde muligheten i helga! For en ulykke at huset ikke står, men okei. Anbefaler atelieret til ALLE, spes dersom været er fint. Da har man i tillegg en unnskylding til å spionere på kunstnerleilighetene i nærheten.

Posted on mai 3, 2017

F1000010

F1000001

F1000028

Ach! Det er sol på skjæret mitt, det glimter på fjorden og det er grønt gress på alle løkkene. Det lukter tjære på brygga og grill i parken og søle i marka, og tindene på vestlandet glitrer i snøen. Kort fortalt, jeg får verken tegna eller skrevet det jeg skal. Har imidlertid lest bøker og blitt litt solbrent. SÅ vanskelig har det vært å skjerpe seg at det blir urealistisk å stille ut på Oslo Comics Expo i år. Haha! For en mislykka frilanser jeg er.

Imidlertid: Har fått noen e-poster om siste fanzine, og jeg har faktisk orka å stikke på kopisenteret og lage flere. Finnes på Tronsmo nå yo!

Tversover

Posted on april 25, 2017

IMG_1640 IMG_1639

 

 

I helga skjer det noe gøy! Tversover er et arr som samler fanziner, småforlag, musikk, kunst og performance fra det uavhengige kunst- og litteraturfeltet. Kom på Deichman på Løkka lørdag! Planla lenge å stille med fanzinen Russland 1890 som vi lagde for en stund siden og til slutt ble utgitt på tysk (!?) men har mista alle i flyttelasset. Men whatever, tror det blir rått, sjekk eventet her.

Rock vs stone

Posted on april 24, 2017

F1000028 F1000027 F1000020 F1000019

 

Neimen hei.

Har vært på steinmuseum siden sist, jeg som trodde jeg bare var opptatt av det levende: alt som har cellekjerner eller i det minste celledeling, eller i det aller minste en slags energiomsetning. Men stein er jo en slags bevegelig masse det og. På engelsk bruker man rock for en stein som ikke blir brukt til noe spesielt, men når den er i bruk, endret og tilpasset, kalles den stone. Hadde en liten utstilling om rocks og stones på Oslo Open, men glemte å skrive det her, var for opptatt med å plotte inn alle stedene jeg selv ville besøke. Dro innom vorta ved vannspeilet i gamlebyen, Ensjø og Tableau shop i min egen bygning i Strøget. Fikk med meg Tableau magasin som jeg ikke har lest tidligere, anbefaler gjerne både bladet og shoppen!

Mens vi snakker om shop, har fått opp nettbutikken min igjen. Det kommer mer etter hvert, så stay tuned osv.

Å se etter hjem

Posted on oktober 24, 2016

IMG_1254 F1000005

 

Ser på nytt atelier, ser på leilighet, ser etter nytt webhotell. Kommer tilbake l8r später.

Posted on oktober 21, 2016

10

 

Når naboen har vors tre ganger i uka, mens du vorser maks tre ganger i året. Og du unner dem det, men synes det er stress med all trampinga og at de har båret inn et lite mål og spiller kanonball i etasjen over. Ikke misunnelig heller. Egentlig alltid klein på vors, sitter rundt et bord litt for tidlig, masse folk du ikke kjenner, gidder ikke gjøre en innsats for å bli kjent med dem, siden man kanskje aldri sees igjen. Uansett, her om dagen dro jeg fra et, og endte i senga med laptopen og så på Forrest Gump? Hva skjera.

Fjell

Posted on oktober 20, 2016

F1000028 F1000024

 

Jeg nevnte før sommeren at vi jobber med podd, selvfølgelig gjør vi det – alle gjør jo det osv. Første episode ble planlagt i Jotunheimen, og heter Fjellet gir, og fjellet tar. I den forbindelse – om noen har en historie om fjell som de vil dele, ta kontakt! Skriv om hva den handler om, i korte trekk, til inevilja (krølle) gmail (dot) com.

Q/A 2

Posted on oktober 19, 2016

IMG_1298

 

Det som er synd med å svare seint: den spørrende har sikkert funnet svar annensteds i mellomtiden. Om ikke, sjekka:

 

Fin blogg og fin hund! Ja, tenkte å spørre om frilans-liv jeg også. Jeg har lest mye på frilansinfo, men er fortsatt usikker på om det er “liv laga” å være frilanser i forhold til slikt som bank, pensjon etc. Vet du noe om det, bør man spare, etc?

Hei! Det virker som om det blir flere og flere frilansere, og jeg tror absolutt det er “liv laga”! Likevel har du rett i at det er en del greier man kan gå glipp av/må jobbe ekstra hardt for. Det verste med å være frilanser (synes jeg) er at man ikke har krav på sykepenger og at man må spare til pensjon, og at man i tillegg må tenke på forsikringer, regnskap og alt det der i tillegg. Man får heller intet minstefradrag og skatten er i nesten alle tilfeller høyere enn om man er ansatt, så det suger jo også. Jeg har hørt mye ulikt i forhold til bank og slikt, mest da vi skulle sjekke rundt boliglån. Banken tok imidlertid frilansingen min på alvor, og tok overskuddet fra foretaket mitt med i regnestykket. Har hørt historier om folk med enkeltpersonforetak som blir avspist ift slike ting, men mitt generelle inntrykk er at dersom opplegget er bra og regnskapet er i orden, så ordner det seg.

Hva tenker du om å finne “sin stil” visuelt? Jeg finner ikke innlegget igjen, men syntes det du sa om strek vs allsidighet var spennende! Jeg holder på med mange ulike “stiler” og føler ikke for å velge én, men er det kanskje det man må…

Å følern. Nei, jeg vet ikke helt. Det er jo mange som for eksempel holder seg til én teknikk, og det kunne ikke jeg gjort. Av og til skulle jeg ønske jeg kun gjorde en ting, for jeg tror som deg at det kan være en fordel å ha et tydelig konsept på gang. Jeg forsøker å beholde samme strek, det være om jeg tegner på tegnebrett eller papir, men jeg får det ikke alltid til. Jeg har imidlertid hørt lærere si at det viktigste du kan gjøre, er å holde deg til kun ett medie, og det synes jeg er i overkant strengt. Elsker å følge med på kunstnere som eksperimenterer med ulike uttrykk og teknikker, men jeg ønsker nok at det finnes en rød trå i arbeidene.

Litt random, men…du skrev om en parfyme som luktet katedral, og ordene var så fine og jeg ble nysgjerrig! Kan du gjenta hva den het og kanskje hvordan den er?

Du må sikte til Cardinal av Heeley. Jo altså, var fiksert på alt arkaisk og gamle steinbygninger da jeg var liten. Favorittsang: Kirken den er et gammelt hus, favorittfigur: Elizabeth I osv. Måtte derfor henge meg opp i denne. Duften lukter kirke, men eh, ikke din gjengse sognekirke som lukter støv. Mer som en katolsk kirke, det har akkurat regnet utenfor, men akkurat nå skinner sola inn i kirken gjennom sjaktvinduer langt oppe, og det lukter vårregn og røkelse. Litt sånn.

Hvor kommer Hilma af Klint-plakaten fra?

Fikk den av søsteren min som var smart nok til å få med seg Klint-utstillingen da den gjestet Louisiana. Men de finnes på nett også!

Så veldig fint dere har det! Kan jeg spørre hvordan du tenker interiørmessig? Inspirasjonskilder, planlagt/tilfeldig?? Rart å snakke om interiør, men det handler jo om hvordan det ser ut rundt deg, nesten hele tiden. Er ikke den beste på innredning, trenger en oppskrift!

Hehe, takk takk. Men jeg må innrømme at hva vi har og hvordan vi har det nok er et resultat av en underbevisst prosess: jeg har ikke noe ordforråd i det hele tatt når det kommer til interiør, og jeg er lite oppdatert og aner ikke hvor man leter etter kule greier. Jeg har imidlertid ikke trua på å kjøpe inn masse greier, men heller på å samle seg fine ting underveis – jeg mener Torgrim Eggen skriver i Pynt at et bra rom er et rom som er like fint uten ting, og det er jeg enig i. Og dersom man er så heldig å ha et slikt rom, kan man jo bare se hva som skjer. Har bare ett tips: tenk på hva du alltid har likt. Da er sjansen for at du kommer til å fortsette å like det større, og ingenting er vel bedre enn dét.

 

Det gjenstår en liten del, og det kommer siden. Nå skal jeg hente silketrykk på trykkeriet, jess!

Hus

Posted on september 9, 2016

IMG_3700

 

Ser på leiligheter og det er vanskelig det der: eie og get rich, eller leie og fortsette med takmalerier, space og rom som ikke trenger annet enn folk for å bli bra.

Hvit

Posted on september 2, 2016

IMG_5017 IMG_5014 IMG_5018

 

Venter på trykkeriet, venter på en fremkalling, venter på forstørrelser, venter på prospekt, sånne ting.